Desserter
Blåbær pai
Gluten og melkefri
27 cm rund paiform
Pai bunn
27 cm rund paiform
150 g Glutenfri havregryn
100 g mandelmel(malte mandler)
100 g fett: Smør eller Cocosa olje om man vil ha alt melkefritt
1 egg
-
Bruk en kjøkkenmaskin med kniv og ha alle ingrediensene i. Kjør til massen er godt blandet – den blir litt klissete.
-
Ha massen over i paiformen og bruk hendene til å klemme den jevnt ned og opp langs kantene. Bruk en gaffel og prikk bunnen for å hindre at den sprekker under steking.
-
Stek på forvarmet ovn 180 grader ca. 20 min. Avkjøl.
Fyll til blåbærpaien
Ca. 350-400 g blåbær. NB! Sil av væsken hvis du bruker tinte blåbær.
4 egg
1 dl mandel/havre melk
100 g Cocosa sukker eller brukt sukker
130 g mandler
50 g kokos
-
Ha blåbær jevnt over i det stekte paiskallet.
-
Visp lett sammen egg, melk og sukker.
-
Hakk mandlene og kokosen grovt sammen i en kjøkkenmaskin med kniv.
-
Bland inn 50 g av de hakkede mandel/kokosen i eggeblandingen og hell over blåbærene.
-
Dryss resten av mandel/kokosen over paien for du setter den i ovnen.
-
Stek på 170 grader ca. 60 min.
-
Avkjøl litt før servering. Smaker godt med vaniljesaus, iskrem eller pisket krem til.



