Desserter

Dark Wood
Blåbær pai

Gluten og melkefri

27 cm rund paiform

Pai bunn

27 cm rund paiform

 

150 g Glutenfri havregryn

100 g mandelmel(malte mandler)

100 g fett: Smør eller Cocosa olje om man vil ha alt melkefritt

1 egg

 

  • Bruk en kjøkkenmaskin med kniv og ha alle ingrediensene i. Kjør til massen er godt blandet – den blir litt klissete.

  • Ha massen over i paiformen og bruk hendene til å klemme den jevnt ned og opp langs kantene. Bruk en gaffel og prikk bunnen for å hindre at den sprekker under steking.

  • Stek på forvarmet ovn 180 grader ca. 20 min. Avkjøl.

 

 

Fyll til blåbærpaien

 

Ca. 350-400 g blåbær. NB! Sil av væsken hvis du bruker tinte blåbær.

4 egg

1 dl mandel/havre melk

100 g Cocosa sukker eller brukt sukker

130 g mandler

50 g kokos

 

  • Ha blåbær jevnt over i det stekte paiskallet.

  • Visp lett sammen egg, melk og sukker.

  • Hakk mandlene og kokosen grovt sammen i en kjøkkenmaskin med kniv.

  • Bland inn 50 g av de hakkede mandel/kokosen i eggeblandingen og hell over blåbærene.

  • Dryss resten av mandel/kokosen over paien for du setter den i ovnen.

  • Stek på 170 grader ca. 60 min.

  • Avkjøl litt før servering. Smaker godt med vaniljesaus, iskrem eller pisket krem til.