Aprikos egg

Gluten og melkefri

100 g tørkede aprikoser som har ligget i vann over natten

40 g Cocosa Mel

90 g mandelmel (malte mandler u/skall)

50 g Cocosa Sukker

1 eggehvite

Trekkes med: 150 g Ecuador Organic 70% sjokolade

 

Hell av vannet som aprikosene har ligget i og trykk/tørk av så mye vann du kan. 

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør sammen til en jevn deig.

Form egg/kuler/fyll silikonformer med massen. Settes i fryser om du ønsker å trekke med sjokolade.

Smelt sjokoladen over vannbad og dypp de fryste eggene i den. Settes på bakepapirkledd brett til de stivner helt.

Oppbevares i kjøleskap/frys.

 

Lakris egg

Gluten og melkefri

4 dl kokosmelk

200 g svisker

3 ss Steviosa sukker

2 ss rå lakrispulver (Urtekram)

80 g Cocosa Extra Virgin Oil

250 g malte mandler/mandelmel 

100 g Lechitin eller aktivert Bygg

Trekkes med: 350 g Ecuador Organic 70% sjokolade

 

Ha kokosmelken med svisker, Steviosa sukker, Cocosa oljen og lakrispulver i en kjele og varm opp til sviskene er helt myke. Rør av og til. Når sviskene er myke ha blandingen over i en blender med kniv/eller bruk stavmixer, tilsett det tørre og kjør til du får en jevn blanding. Sett gjerne deigen litt kjølig før du ruller kuler/egg og sett de i fryseren om du ønsker å trekke de med sjokolade. 

Smelt sjokolade i vannbad og dypp de frosne kulene i sjokoladen. Sett på bakepapir i kjøleskap til de er stivnet helt. Oppbevares i kjøleskap/frys.

 

Påske Bounty

Gluten og melkefri

50 g Cocosa Extra Virgin oil

Søtning: 2-4 ss Cocosa sukker eller 2 ss Steviosasukker

1-2 ts vaniljepulver

2 dl Helios økologisk kokosmelk

3/4 ts Supernature Matcha green tea powder

200 g Urtekram grovt Kokosmel

Trekkes med: 150 g Ecuador Organic 70% sjokolade

Eller hvit/grønn sjokolade.

Smelt Cocosa oljen på svak varme i en kjele og rør inn Cocosa sukker og vaniljepulver. Tilsett kokosmelk og Matcha pulver. Visp godt sammen og gjerne bruk en stavmixer for å få Matcha pulveret til å blande seg helt inn. Tilsett kokos og rør massen til den er godt blandet. 

Fyll massen i silikonformer og sett i fryseren til det er helt frossent. Ønsker du å lage kuler eller biter med hendene må du sette massen i kjøleskap til den er stivnet litt. Test å lage en kule og tilsett litt ekstra smeltet Cocosa olje hvis det er vanskelig å forme til biter med hendene.

De frosne bitene tas ut og dyppes i den smeltede sjokoladen (smelt den over vannbad) Sett på et bakepapir-kledd brett i kjøleskap.

Oppbevares i kjøleskap/frys.

 

Marsipan 

Gluten og melkefri

 

300 g malte mandler u/skall (mandelmel)

40 g pistasjenøtter u/skall

80 g valnøtter u/skall

50 g Helios Rårørsukker lyst økologisk

60 g Cocosa Sukker

90 g eggehvite (fra ca. 3 egg)

Sjokoladetrekk: smeltet mørk sjokolade i vannbad. Eller lyst trekk se oppskrift: Hvit sjokolade

 

Mal (kjør en en kjøkkenmaskin med kniv) pistasjenøttene og valnøttene til en finmalt konsistens. Ha mandelmel, nøttemel, sukker i en stor bolle og mix dette godt sammen. Hell over eggehvitene og mos sammen med hendene - kna godt til du får en god og jevn masse.

Form biter, tykk massen ned i silikonformer og frys de ned.  

Superenkel marsipan kan også lages med to ingredienser:

  • Malte mandler og presset saften av appelsin.

Du bare blander(knar inn) appelsinsaft inn i mandelmelet til du får en seig deig.

Smak til med ekstra søtning om du ønsker:)

 

Påske gele

5 plater gelatin/eller 1 ss økologisk gelatinpulver fra Naturlig Liv

2 ss kokende vann

Søtning: 1 ss Helios rårørsukker lyst eller 1 ts Steviosa sukker

1-5-2 dl appelsinjuice

Ferske bær til pynt

Legg gelatinplatene i kaldt vann så de blir myke. (ca. 5 min)

Ta de myke platene opp av vannet og ha de i et smalt glass.

Hell over det kokende vannet og bruk en gaffel til å røre med så de løser seg opp.

Bruker du gelatinpulver heller du pulveret i glass med litt kalt vann. La stå en liten stund til det absorberes.  Hell så på litt kokende vann så det løser seg opp. 

 

Rør inn sukkeret så det løser seg opp. Rør så i appelsinjuicen.

Gelen kan du ha i små skåler med litt bær og servere til dessert. Settes kjølig til gelen er stivnet helt.

Helle i en form (og skjære i biter når den er stivnet). 

Bruk gelen som trekk over kaker. (eks. en ostekake som lages i en rund form)

Kan også være et lag i en konfekt:

På bilde er det:

 

Et lag Bounty, et lag Gele (må da stive før du har neste lag på),

et lag Marsipan, og trukket med smeltet sjokolade!

Settes i kjøleskap for å stivne helt.

 
 

Hvit/grønn sjokolade trekk

 

70 g Supernature Kakaosmør

1 ss Helios rårørsukker lyst økologisk

15 g Supernature Risce Bran

Evnt. for grønn farge:  ca. 1/4 ts Supernature Matcha Premium Green Tea  Powder

Smelt kakaosmør i vannbad. For å få en glatt fin konsistens på rårørsukkeret kan man kjøre sukkeret i en liten kjøkkenmaskin med kniv til det blir til et "sukkerpulver". Rør godt inn sukker og Rice Bran. 

Om du ønsker en grønn farge rører du inn Matcha pulveret:) 

 

Dypp helt frosne biter av marsipan, Bounty eller andre frosne biter du ønsker å dekke med et trekk av sjokolade. Pynt med revet kokos eller annet dryss!