Konfekt kake

Form på 10x24cm -6cm høy

 

230 g Cocosa Extra Virgin oil

250 g Ecuador organic 70% sjokolade

½ dl sterk kaffe (ferdig traktet)

2 egg

2ss Cocosa sukker

Fyll: 1-2 pakker med Supernature Sweet Choco Supersnack og 1 pk. Ecuador Sjokoladetrukket Kirsebær/bringebær. Gelebiter av Matcha hjerter eller Tart  Cherry gele oppskriftene.

 

Smelt Cocosa oljen og sjokoladen i vannbad. Rør inn kaffen. Pisk egg og Cocosa sukker (kun til det er litt luftig) og hell sjokoladeblandingen litt og litt inn mens du rører lett.

Dekk en form med bakepapir og start med et lag røre,  så et lag med fyll. Fortsett med å vesle mellom lag med røre og fyll. NB! For å kunne skjære kaken i pene skiver når den er stivnet er det lurt å kun ha gelebiter i laget før toppen. På toppen dryss på med fyll tilslutt . Settes i kjøleskap til kaken er stivnet. Skjæres i skiver og serveres med litt krem/is – eller spises som den er.

Rom kuler

150 g Ecuador økologisk 70 % sjokolade

2 ss sterk kaffe

1 ts rom-essens

30 g Cocosa Extra virgin oil

1 eggeplomme

80 g hampfrø (uten skall)

100 g mandelmel (finmalt avskallet mandler)

20 g Lecithin

30 g Cocosa sukker

Pynt: sjokoadestrøssel

 

Smelt sjokoladen i vannbad, Rør inn kaffe, romessens, Cocosa og eggeplommen.  Mal opp hampfrø til fint pulver i en kjøkkenmaskin/stavmixer med knivblad. Bland inn alt det tørre, og rør til massen er godt blandet. Form kuler og trill de i sjokoladestrøssel. Oppbevares i boks i kjøleskap/fryser.

 

Marsipan

 

350 g finmalte mandler(gjerne uten skall)/mandelmel

70 g valnøtter (finhakket i en kjøkkenmaskin)

3 eggehviter

2 ss Steviosa sukker

2 ss Cocosa sukker

1 ss Cognac (kan sløyfes)

200 g Ecuador 70 % sjokolade til sjokoladetrekk

 

Bland mandelmel og valnøtter i en stor bolle.

Rør sammen eggehviter, Steviosa sukker, Cocosa sukker og evnt. Cognac med en gaffel.

Bland alt sammen ved å kna deigen med hendene til en jevn marsipanmasse. 

Bruk massen til å lage konfekt: rull til kuler, trykk ned i silikonformer og frys ned før du dypper de i smeltet sjokolade (sjokoladen smelter du i vannbad)

Oppbevares i kjøleskap/fryser 

 

Bounty sjokolade

 

50 g Cocosa Extra Virgin

1 ss Steviosa sukker

2 - 4 ts vaniljepulver/sukker

2 dl kokosmelk (evt. fløte eller annen melk)

200 g kokosmasse

 

Glasur:

100 g mørk sjokolade (sjokoladen smelter du i vannbad)

 

Slik gjør du:

Smelt Cocosa over svak varme i en kjele og rør inn Steviosa sukkeret og vanilje.

Tilsett kokosmelk og rør godt.

Ha i kokosmassen og bland alt sammen.

 

Bounty massen kan brukes til flere ting :

  1. Fyll massen i silikonformer (f.eks hjertesilikonformer) og sett de i fryseren til de er frosne. Så kan du dyppe de i smeltet sjokolade

  2. Skal du lage biter som du former med hendene må du sette massen i kjøleskap sli at den stivner litt (ca. 30-60 min.) Massen vil stivne siden Cocosa oljen blir stiv når den settes kjølig. Når den er ganske fast ta den ut og kna massen litt i hendene til den kan formes til den formen du ønsker. Klem gjerne til kuler. Legg på bakepapir i fryseren til de er stivfrosne. Så kan kulene dyppes i smeltet sjokolade.

  3. Du kan også trykke massen godt ned i en flat form (dekket med bakepapir) Hell over smeltet sjokolade (NB! tynt lag ellers "sprekker" sjokoladen når du skal skjære i biter) Skjær i biter før massen er blitt helt stiv.

  4. Bland litt tørket frukt/nøtter i massen før du lager kuler.

  5. Lag på lag: bruk silikonmuffinsformer (små) og ha to eller tre lag oppå hverandre før du fryser formene ned. Bruk f.eks massen til Bounty, så et lag med marsipan massen, og kanskje et lag med gele på toppen.

Oppbevares i kjøleskap eller fryser.

 

 

Risboller

 

250 g Cocosa Extra Virgin 

200 g mørk sjokolade (70 %) 

2 egg 

2 dl Coocsa sukker eller 0,4 dl Steviosa sukker (kan også bruke en blanding med 1 dl Cocosa sukker og 1,5 ss Steviosa sukker )

3 ss sterk kaffe 

100 g puffet ris/Ricecrispies (kan også blande)

 

Smelt Cocosa og sjokolade sammen på svak varme. Avkjøl. Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn kaffe og Cocosa/sjokolade. Ha i puffet ris og bland forsiktig. Sett boller med skje på matpapir/muffinsformer. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering

 

Lakris kuler med svisker

 

2 dl kokosmelk

100 g svisker

1,5 ss Steviosa sukker

4 ts rå lakrispulver (urtekram)

40 g Cocosa Extra Virgin oil

50 g kokosmel

75 g mandelmel

50 g Lecithin

 

  • Ha kokosmelken med svisker, Steviosa sukker, kakaosmør, Cocosa oljen og lakrispulver i en kjele og varm opp til sviskene er helt myke. Rør av og til.

  • Når sviskene er myke ha blandingen over i en kjøkkenmaskin med kniv og mos sammen.

  • Rør inn alt det tørre til du vår en jevn deig.

  • Sett gjerne massen litt kjølig før du ruller kuler

  • Sett de i fryseren om du ønkser å trekke de med sjokolade. 

Smelt ca. 150 g sjokolade i vannbad og dypp de frosne kulene i sjokoladen. Sett på bakepapir i kjøleskap til de er stivnet helt. Oppbevares i boks i kjøleskap/fryser.

 

Jule granola

260 gram store havregryn(gjerne glutenfri)

100 gram Quinoa flak eller små havregryn

50 gram kokos

100 gram mandler hakket/skivet

 

Ca. 100g (10 stk. Små eller 7 store) dadler uten sten

2,5 dl vann

2 ts Steviosa sukker

50 g Cocosa sukker

½ ts salt

1,5 ts vaniljepulver

1 ss kanel (kan sløyfes)

100 g Cocosa Extra Virgin oil

 

  1. Bland alt det tørre i en bolle.

  2. Ha dadler, vann, Steviosa, salt vaniljepulver og kanel i en kjele og kok opp. Når dadlene er helt myke ta kjelen av platen og tilsett Cocosa så oljen smelter helt. Mos dadleblandingen sammen med en stavmixer.

  3. Bland mosen godt inn i de tørre ingrediensene. (bruk gjerne hendene og vend og rør godt rundt)

  4. Hell over på et stekebrett og stek på 100 grader i ca. 20 min.

  5. Rør rundt ca. hvert 20 minutter og stek til Granolaen er gylden. Tar ca. 90 min. Pass på at den ikke blir brent. Avkjøl, og bland så inn ingredienser du ønsker. Feks: Hakkede valnøtter, Gojibær, andre tørkede bær/frukt, kokosflak og hampfrø.

Lag gjerne dobbelt porsjon, ha i glass m/lokk og gi til julegave!

 

 

Gele

 

Det er enkelt å lage sin egen gele:

 

Bruk gelatinpulver eller gelatinplater (man kan også få økologisk gelantin på www.naturligliv.no)

2 ts gelantinpulver

2 ss vann + 2-3 ss kokende vann

3 dl f.eks Tranebær juice

 

Ha gelantinpulveret i et glass med 2 ss vann(kaldt) Rør litt så det er godt blandet. Rør så inn de kokende vannet til gelatinen er løst helt opp. Tilsettt juicen og rør sammen. Så kan du helle i passenede glass eller silikonformer. Sett kjølig til dener stivnet.

Matcha hjerter

2 ts gelatinpulver

2 ss lunkent vann

1 dl kokosmelk

1/2 ts Supernature Matcha Premium Green Tea Powder

3 ts  Cocosa sukker

1 ts Steviosa sukker

30 ml presset appelsinsaft

 

Bruk et høyt smalt glass der du rører sammen 2 ss vann og 2 ts gelatinpulver først. La det stå et minutt å svelle. Ha kokosmelken, Matcha og sukkeret i en kjele. Rør mens du varmer opp blandingen. Hell så den varme blandingen over gelemassen i den høye glasset og rør til gelatinen er løst opp. Rør inn presset appelsinsaft. For å få Matcha til å løse seg helt opp (unngå små grønne klumper) er det beste å bruke en stavmixer på blandingen til slutt. Ønsker du å lage Matcha hjerter bruk hjerte silikonformer som du fyller opp med blandingen, og sett i kjøleskap til den er stivnet. Trykk ut hjertene, og oppbevar de kjølig til du vil spise de.

Du kan også fryse hjertene og dyppe de i smeltet sjokolade for å få en annen variant. Pynt med f.eks. gullstøv (Mill & Mortar Dust) som man pensler på (hos Cacas eller i noen dagligvarebutikker)

Du kan også bruke denne oppskriften til å lage et brett gele for å ha til Konfekt kaken. (hell gelen over en liten form dekket med plastfolie) Når den er stivnet i kjøleskapet kan du skjære strimler/biter å ha i Konfekt kaken.

Tart Cherry gele

 

2-4 porsjoner

1,5 ts gelatinpulver

3 ss vann

1,5 dl kokosmelk

1 ss Cocosa sukker

15 dråper Steviosa flytende m/vanilje

2 ss Tart Cherry

 

Bruk et høyt smalt glass der du rører sammen 3 ss vann og 1,5 ts gelatinpulver først. La det stå et minutt å svelle. Varm opp kokosmelken i en kjele. Rør inn sukker og Steviosa dråpene. Hell den varme blandingen over gelemassen i den høye glasset og rør til det løser seg opp. Tilsett Tart Cherry og bland godt. 

Fyll i passende glass og sett i kjøleskap til geléen er stivnet. Topping kan f.eks være litt pisket krem og noen kirsebær – Kirsebær finnes på glass eller boks der du siler av laken. (Drypp gjerne med litt av laken over kremen for å få litt frisk farge)

NB! Skal du lage Konfekt kaken og ønsker å ha Tart Cherry gele biter i den – bruk 2 ts gelatinpulver til 2 ss vann samt de andre ingrediensene. Hell geleen over i en flat form m/kant som er dekket med plastfolie før du setter den kjølig og den stivner. Så kan du skjære biter å ha i Konfekt kaken.

 

Julegløgg uten alkohol

 

3 dl ferskpresset eplejuice

2 ss Tart Cherry (Helsekostbutikk eller soma.no)

2 ts Cocosa Sukker (Helsekostbutikk eller soma.no)

Kanelstang

1 ts malt kanel

Varm opp eplejuice og Cocosa sukker med kanel i en kjele. Ta av varmen og tilsett Tart Cherry. Rør godt og server med appelsinbåt, rosiner og kanskje litt hakkede mandler:)

 

Quinoa baller

 

1 dl quinoa

2 dl vann

150 g Ecuador 70% sjokolade

33 g (3 ss) Cocosa Extra Virgin oil

50 g Cocosa mel eller mandelmel(malte mandler)

100 g dadler u/sten (ca. 6 stk. Medjoul-dadler)

2 ss honning

40 g Cocosa sukker

1 ts vaniljepulver

¼ ts Supernature himalayasalt

Topping: Sweet Cocosa Chips/kokos

 

  • Skyld quinoa i lunkent vann. Kok opp 2 dl vann og ha i quinoa. La den småkoke til alt vannet er trukket inn. (ca. 10-12 min) Avkjøles litt.

  • Smelt 150 g Ecuador sjokolade med Cocosa oljen i vannbad.

  • Ha quinoa ,dadler, honning, Cocosa mel/mandelmel,  Cocosa sukker, vaniljepulver og himalayasalt i en kjøkkenmaskin med kniv og kjør til du får en fin hakket masse.

  • Hell i den smeltede sjokoladen/oljen og kjør til massen er godt blandet. Massen vil være litt klissete så sett den gjerne litt i kjøleskapet så den blir mer fast før du ruller kuler. Når du har rullet alle kulene, tar du en bolle med Cocosa Chips/kokos og rull en og en kule i Chipsen. Settes på et brett i kjøleskap til de er blitt faste. Oppbevares i tett boks i kjøleskap/fryser.

 

Kokostopper med sitron

 

100 g smør

400 g kokosmasse

1-2 stk sitroner - fintrevet skall

1 dl Cocosa sukker

2 dl rårørsukker, lyst

4 egg

Slik gjør du:

  • Smelt smøret i en kjele og ta den av varmen. Tilsett kokos, sukker, sitronskall og egg. Rør til du får en glatt røre.

  • La røren stå og trekke i minst 5 minutter.

  • Sett små topper av kokosmakroner med to teskjeer på bakepapiret.

 

  • Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter til de blir gylne. La kakene avkjøle litt på platen før de legges over på rist.

 

Oppbevar kokostoppene i en tett boks.